Principalele beneficii extrasalariale pe care și le doresc angajații după un an de pandemie sunt consilierea psihologică profesională, bugetul pentru amenajarea biroului de acasă sau pensia privată facultativă, conform celui mai recent studiu realizat de eJobs România.
De ani buni, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt printre primele lucruri la care se uită candidații atunci când vor să se angajeze, alături de salariu și de oportunitățile de avansare în carieră. Aceste pachete au fost ajustate mult timp doar pe plus, prin adăugarea constantă a unor beneficii noi sau prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente.
Ultimul an a venit însă cu ajustări în minus, dar și cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile și nici angajații nu le luaseră în calcul. Întrebați care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanții la studiu au menționat consilierea psihologică profesională, majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.
Participanții la acest studiu au adăugat faptul că, dacă ar putea să-și configureze pachetul ideal de beneficii, ar adăuga la ceea ce primesc deja un buget pentru amenajarea biroului de acasă, consiliere psihologică, pensie privată facultativă, mașină de serviciu sau cursuri de dezvoltare personală.
„Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce privește felul în care se raportează candidații și angajații la acestea. 73% dintre respondenți ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenți, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Beneficiile care apar cel mai des în pachetele oferite de companii sunt în momentul de față tichetele de masă și abonamentele la clinicile medicale private. Acestea sunt urmate de asigurările private de sănătate, primele de sărbători, decontarea transportului, traininguri profesionale, vouchere cadou în diverse magazine partenere, abonament la săli de sport, mașină de serviciu sau pensie facultativă, precizează BizBrașov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu