Studiu: Embrionii de țestoase își sincronizează eclozarea

Alegeri prezidentiale 2024

Potrivit unui studiu recent realizat pe țestoasele Murray din Australia arată că embrionii acestora pot comunica între ei înainte de a ecloza și astfel pot "aranja" să iasă din ouă în același timp, scrie Daily Telegraph.

Oamenii de știință au arătat că embrionii se sincronizează pentru a preveni ca țestoasele mai mici să iasă singure și, astfel, să fie atacate de animale de pradă.

În urma studiului, s-a emis ipoteza conform căreia puii de țestoasă ar fi capabili să își simtă unul altuia bătăile inimii sau ar putea detecta vaporii respirației celorlalte. Astfel, testoasele mai dezvoltate pot trimite semnale referitoare la cât de mult au crescut celor care sunt mai puțin dezvoltate pentru a le încuraja să mărească rata de dezvoltare.

"Sunt sigur că nu stau pur si simplu acolo de vorbă, dar nimeni nu poate ști cu adevărat", a declarat Rick Spencer, co-autor al studiului întocmit de echipa de cercetători de la University of Western Study.

Acestia spun că embrionii poziționati în partea de jos a cuibului, unde temperaturile sunt mai scăzute, au un "mecanism de recuperare" care le permite să treacă peste perioadele cele mai lungi de incubație.

Pentru studiu, cercetătorii au folosit un eșantion împărțit în două grupuri de ouă pe care l-au incubat la niveluri de temperatură diferite. După o săptămână, au pus ouăle împreună și au analizat pulsul și coeficienții metabolici. În urma experimentului, s-a constatat că în ultima parte a perioadei de incubatie, embrionii mai "reci" și-au mărit pulsul și metabolismul și au eclozat la doar două zile după cei incubați la temperaturi mai ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel