"Vaccinurile provoacă autism" - este un titlu pe care îl vedem uneori pe anumite site-uri.
Publicitate
În realitate este doar un mit pe care preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, l-a demontat în cadrul unui interviu pentru DC News.
"Este cea mai nefericită asociere între o boală a cărei cauză nici nu este cunoscută și vaccinare. De obicei, primele simptome specifice autismului se detectează la copii după vârsta de un an. Odată cu atingerea vârstei de un an, copilul încheie cel mai important ciclu de vaccinare, iar dacă simptomatologia autismului este descoperită după vârsta de un an... acest lucru a fost asociat cu ultimul vaccin administrat, adică vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului", a zis preşedintele Societăţii Române de Microbiologie la DC News.
Ce arată cercetările
"Studiile existente până în momentul de față au cuprins circa un milion de copii din diferite țări și au arătat, în mod clar, că nu există nicio corelație între autism și administrarea vaccinului rujeolic. Acel singur studiu care a precizat că ar fi o astfel de legătură a fost unul necinstit care a fost făcut doar pe 12 cazuri, ceea ce nu are niciun fel de semnificație statistică", a mai zis dr. Alexandru Rafila.
Iată răspunsul:
Vezi aici interviul integral
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu