Studiu: Jumătate dintre profesorii din mediul rural consideră că elevii lor au pierdut până la 45% din materie

Studiu: Jumătate dintre profesorii din mediul rural consideră că elevii lor au pierdut până la 45% din materie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Studiu: Jumătate dintre profesorii din mediul rural consideră că elevii lor au pierdut până la 45% din materie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un sondaj realizat de Fundația World Vision România prezintă noi date privitoare la modul în care informația școlară a fost asimilată de copiii din România.

Publicitate

Aproape jumătate dintre profesorii din mediul rural consideră că elevii lor au pierdut între 1% și 45% din materie în pandemie, potrivit unui sondaj realizat de Fundația World Vision România în luna februarie. Se pare că în 9% dintre cazuri, pierderile au fost majore, între 46% și 80%, remarcându-se și o degradare a notelor în cazul multor copii în timpul predării online.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-12 februarie, în 74 de școli din mediul rural situate în 14 județe. Cercetarea a avut loc în contextul redeschiderii școlilor și al publicării ordinului din 19 februarie ce vizează educația remedială, conform edupedu.ro.

În cadrul sondajului, 30% dintre cadrele didactice au susținut că pierderile de învățare sunt relativ mici de până la 10% din materie, 19% au indicat o pondere de 21-30%, 17% au afirmat că elevii au pierdut între 11% și 20% din materie, iar 10% consideră că elevii au pierdut de la 46% până la 80% din materie.

Cât timp predarea s-a desfășurat online, respectiv în perioada octombrie – decembrie 2020, notele multor elevi au scăzut comparativ cu perioada anterioară. 54% dintre profesori au declarat că acestea nu au suferit modificări semnificative, însă 3% au afirmat că s-a remarcat o scădere.

În ceea ce privește educația remedială și adaptarea la digital, o treime dintre profesorii chestionați au declarat că au mare nevoie de pregătire pentru integrarea noțiunilor de educație remedială, însă la fel de mulți se consideră pregătiți. 80% au nevoie de formare în domeniul educației digitale, 77% vor un ghid standardizat pentru a preda și a evalua elevii online, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel