Un nou studiu efectuat în SUA arată că cele mai multe persoane depistate pozitiv cu COVID-19 au fost la restaurant înainte de a face testul.
Adulții care au dat test pozitiv pentru Covid-19 au fost de aproximativ două ori mai predispuși să fi raportat că au luat masa la un restaurant în cele 14 zile înainte de a se îmbolnăvi decât cei care au dat rezultate negative, arată un nou studiu al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, scrie CNN.
„Pe lângă faptul că au luat masa la un restaurant, pacienții cu cazuri au fost mai predispuși să raporteze că merg la un bar / cafenea, dar numai atunci când analiza a fost limitată la participanți fără contact strâns cu persoane cu COVID-19 cunoscut înainte de debutul bolii”, au scris cercetătorii.
Studiul, publicat joi, a inclus date despre 314 de adulți care au fost testați pentru Covid-19 în iulie, deoarece prezentau simptom. 154 dintre aceștia au dat rezultate pozitive și 160 au dat rezultate negative. Testele au fost administrate la 11 instituții medicale diferite din 10 state americane: California, Colorado, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Carolina de Nord, Ohio, Tennessee, Utah și Washington. Cercetătorii CDC au analizat îndeaproape modul în care acești pacienți au răspuns la întrebările legate de purtarea măștilor și a diferitelor activități din comunitate, inclusiv dacă au luat masa recent la un restaurant, au mers într-un bar sau au mers la un sala de sport, de exemplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News