Oamenii care mănâncă foarte repede tind să consume cât mai multe produse, scrie Daily Mail.
În urma unui studiu în care au fost implicate mai mult de 1.000 de persoane de vârstă mijlocie, s-a constatat că persoanele care mănâncă repede au de cinci ori mai multe șanse decât cele care mănânc încet să dezvolte un grup de afecțiuni, precum obezitate, hipertensiune arterială, colesterol.
Doctorul Takayuki Yamaji, cardiolog la Universitatea Hiroshima din Japonia, a declarat: „Mâncatul mai lent poate fi o schimbare crucială a stilului de viață pentru a ajuta la prevenirea sindromului metabolic". Pe parcursul perioadei de studiu de cinci ani, cercetătorii au descoperit că 11,6% dintre cei care mâncau repede au dezvoltat sindromul metabolic.
„Atunci când oamenii mănâncă repede nu au tendința să se simtă plini și sunt predispuși să mănânce mai mult", a mai spus doctorul.
[citeste si]
De asemenea, a precizat că sindromul metabolic se numără printre cauzele bolilor cardiovasculare, iar mai multe studii au legat viteza de mâncare cu creșterea în greutate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu