Tinerii sunt tot mai triști, arată un indice consultat de publicația The Economist.
Studiul a vizat populația din Marea Britanie. Chiar dacă în rândul populației de vârsta a doua și a treia fericirea nu se mai află la standarde la fel de ridicate ca înainte de pandemie, scăderea este una destul de mică, dacă o comparăm cu scăderea drastică a fericirii în cazul tinerilor.
Atât în Marea Britanie, cât și în alte țări bogate, graficul fericirii în funcție de vârstă avea forma literei "U": oamenii tindeau să fie foarte fericiți la începutul vieții, iar nivelul de fericire scădea pe măsură ce înaintau în vârstă, ca să redevină la fel de fericiți la bătrânețe, pe cât erau la începutul vieții.
Peste vârsta de 50 de ani, oamenii începeau să devină din ce în ce mai fericiți. Acum, după cum arată acest grafic, graficul are o pantă ascendentă, arătând că tinerii rămân cei mai nefericiți. Gradul cel mai înalt de fericire este atins de oameni în jurul vârstei de 70 de ani, după cum o arată graficul publicat de publicația The Economist.
Politicienii și oficialii vorbesc frecvent despre modul în care covid-19 afectează sănătatea publică și economia. Dar pentru majoritatea oamenilor acestea sunt considerații abstracte. Ceea ce ei experimentează în fiecare zi sunt stările de spirit – sentimentul de a fi anxioși și tristi sau, dacă sunt norocoși, veseli și optimiști. Pentru a marca Ziua Mondială a Fericirii, pe 20 martie, cercetătorii legați de Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă a ONU au încercat să identifice aceste stări și să examineze modul în care pandemia le-a schimbat.
Iată graficul fericirii în funcție de vârstă, comparativ, cum era în anul 2017 vs anul 2021:
Sursa: Instagram/The Economist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci