Între angajamentele de familie, precum şi presiunile de muncă, puţini dintre noi simt că acordă timp suficient propriei persoane.
Autor: Roberta Cautiş
Dar, conform cercetătorilor, există un lucru care se potriveşte cu stresul de a nu avea suficient timp liber: a avea prea mult.
Experţii de la Universitatea din Cincinnati, din Ohio şi Universitatea Baylor din Texas au întrebat 1329 de adolescenţi cât de mult timp liber au, şi cât sunt de fericiţi.
Cei care sunt de părere că au puţin timp liber, în majoritatea cazurilor, declară starea lor ca fiind mizerabilă - dar adolescenţii ce deţin mult timp liber, mai degrabă fug de activităţi.
"Ce este mai de dorit: să avem prea puţin sau prea mult timp liber pe mâini? - Pentru a fi fericit, undeva la mijloc ", spun cercetătorii, conform dailymail.co.uk.
"Practic, tinerii au nevoie doar de cantitatea potrivită de timp liber, să se simtă mai fericiţi. Trăim acum într-o societate în care timpul este esenţa. Percepţia de a duce lipsă de timp, sau de a fi sub presiunea timpului, este legată de un nivel mai scăzut de fericire.
"În acelaşi timp, cultura noastră de consum, caracterizată prin materialism şi dependenţă de cumpărare, are, de asemenea, un efect asupra fericirii oamenilor."
Raportul a concluzionat: "Trăind cu o moderată şi echilibrată perioadă de timp liber, promovează bunăstarea nu numai în mod direct, ci, de asemenea, şi indirect, contribuind la atenuarea unora dintre efectele secundare negative, asociate cu societatea noastră, orientată spre consum."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News