Studiul Sănătatea angajaților din România:Piața serviciilor medicale private a depășit un milion de abonamente

Piața serviciilor medicale private a depășit 1 milion de abonamente de sănătate, beneficii care, în 2016, marchează 20 de ani de existență. Un studiu recent demonstrează influența pozitivă pe care o au pachetele de prevenție asupra stilului de viață al angajaților și a stării lor de sănătate. 

Publicitate

Studiul, primul de acest gen, a fost realizat de rețeaua de sănătate Regina Maria, care a și introdus acest concept în România. El a fost realizat la nivel național și are la bază datele interne ale rețelei de sănătate analizând comportamentul angajaților din cele mai mari și mai active industrii din România.

Printre concluziile relevante, se numără următoarele: 

· Beneficiarii abonamentelor de sănătate merg la medic, în scop preventiv, în medie, de 6,6 ori în decursul unui an, adică de 2,5 ori mai mult decât persoanele care nu se bucură de acest avantaj.

Acest rezultat vine în contextul în care, în ultimul an, 30% dintre români au mers la medic doar atunci când au prezentat simptome/dureri și doar una din cinci persoane susține că a mers la medic în scop preventiv. Angajații care au o mentalitate puternic axată pe prevenție și pe un stil de viață sănătos activează, în general, în companiile mari din industriile cele mai efervescente din România: IT & Telecom (8% din toate accesările pe servicii medicale corporate), Finanțe și Asigurări (3%), Industria Auto (2%). 

Abonamentele încurajează un comportament proactiv în ceea ce privește sănătatea, oferind acces continuu la servicii medicale, dar și la workshop-uri ori campanii de informare. 

· O treime dintre abonații corporate diagnosticați cu o afecțiune suferă de o boală cronică. 

Este un rezultat al faptului că, în general, pentru români, prevenția nu reprezintă o prioritate. Numărul afecțiunilor cronice identificate de medicii din Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este direct proporțional cu numărul pacienților abonați din fiecare domeniu de activitate. Ca atare, cei mai mulți dintre pacienții diagnosticați cu boli cronice provin din domeniul Finanțe & Asigurări (18%) și din industria IT (14%). Mai departe, o corelare a datelor indică faptul că în domeniul serviciilor financiare, cele mai întâlnite afecțiuni grave sunt atingeri ale discurilor intervertebrale, specifice segmentului 26-45 de ani, dar și hipertensiunea arterială, pentru segmentul de vârstă 46-65 de ani. Cei mai mulți pacienți cu abonamente corporate diagnosticați cu boli respiratorii provin din IT & Telecom.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel