Stufatul de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paști. Iată cum se prepară și ce trucuri poți folosi pentru un preparat delicios.
Ingrediente
- 750 g carne de miel cu os
- 8 legături ceapă verde
- 5 legături usturoi verde
- 2 linguri bulion
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă condimente pentru miel
Cum se prepară
În ulei încins, se prăjeşte, pe toate părţile, carnea de miel. Se scoate şi, în acelaşi ulei, se călesc ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, potrivit retete.unica.ro. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie şi bulionul desfăcut, cu atâta apă cât sos se doreşte a avea în final. Se lasă să dea în clocot. Într-un vas de cuptor, se aşază carnea, se pune sosul de ceapă şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Vezi și: Drob în foietaj. Rețeta delicioasă pentru masa de Paști
Cozonac fără frământare. Rețeta simplă pentru masa de Paști
Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
Pentru un gust deosebit, carnea pentru stufat de miel se călește puțin în untură.
Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Stufatul de miel se servește cu mămăligă caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News