De Paști, stufatul de miel se numără printre preparatele care se vor regăsi pe masă. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 750 g carne de miel cu os
- 8 legături ceapă verde
- 5 legături usturoi verde
- 2 linguri bulion
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă condimente pentru miel
Cum se prepară
În ulei încins, se prăjeşte, pe toate părţile, carnea de miel. Se scoate şi, în acelaşi ulei, se călesc ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, potrivit retete.unica.ro. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie şi bulionul desfăcut, cu atâta apă cât sos se doreşte a avea în final. Se lasă să dea în clocot. Într-un vas de cuptor, se aşază carnea, se pune sosul de ceapă şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
Pentru un gust deosebit, carnea pentru stufat de miel se călește puțin în untură.
Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Stufatul de miel se servește cu mămăligă caldă.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News