Stufatul, rețetă tradițională pentru masa de Paște. Mihaela Bilic propune varianta fără carne de miel

Stufatul, rețetă tradițională pentru masa de Paște. Mihaela Bilic propune varianta fără carne de miel / Foto: Captură video Youtube
Stufatul, rețetă tradițională pentru masa de Paște. Mihaela Bilic propune varianta fără carne de miel / Foto: Captură video Youtube

Mihaela Bilic a spus cum putem prepara stufatul fără carne de miel.

"Stufatul este o rețetă tradițională nelipsită de pe masa de Paște a românilor. Rețeta clasică are la bază carnea de miel, dar acesta poate fi preparat și din ciuperci. Important e să aibă cât mai multe verdețuri, susține nutriționistul Mihaela Bilic, care spune că preparatul poate fi făcut și cu carne de porc, în caz că nu vă place cea de miel.

"Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care trebuie să consumăm aceste verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente.

Dacă digestia ne permite și cei din jur nu protestează, n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Conțin compușii cu sulf, care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Beneficiile consumului de usturoi

Usturoiul este considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui blochează bacteriile și ciupercile nocive și echilibrează flora intestinală și bucală.

De reținut că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.

Și pentru doamne avem o veste bună: quercitina din ceapă și vinil-ditina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează formarea de rezerve de grăsime în organism. Deci, consumul de ceapă și usturoi sunt un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor adipoase.

Stufat fără carne de miel

Nu vă place carnea de miel? Atunci se poate face stufat cu carne de pui sau de porc.

Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? În varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia.

Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorbția fierului din carne și din verdețuri, dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!", a spus Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel