SUA au anulat o serie de sancțiuni financiare asupra Rusiei. Diplomatul rus Anatoly Antonov: ”Un pas în direcția corectă”

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen. Sursa Agerpres
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen. Sursa Agerpres

Departamentul Trezoreriei SUA a publicat joi o licență generală prin care sunt ridicate o serie de sancțiuni financiare asupra Rusiei.

”A fost nevoie de multă muncă pentru ca Washingtonul să-și dea seama de pagubele semnificative pe care le provoacă sancțiunile diplomaților noștri din întreaga lume”, a spus Anatoly Antonov, potrivit unui articol publicat de TASS.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a descris vineri drept ”un pas în direcția corectă” publicarea de către Departamentul de Trezorerie al SUA a unei licențe generale, care permite băncilor să proceseze tranzacții financiare pentru birourile diplomatice ruse din străinătate.

”În ansamblu, considerăm că decizia administrației SUA de a ridica restricțiile financiare asupra misiunilor diplomatice ruse este un pas în direcția corectă, deși tardivă”, a spus ambasadorul într-un comunicat, postat pe canalul oficial Telegram al ambasadei.

”A fost nevoie de multă muncă pentru ca Washingtonul să-și dea seama de prejudiciul semnificativ pe care sancțiunile le produc diplomaților noștri din întreaga lume. Sperăm că băncile vor percepe corect semnalul de la autoritatea de reglementare financiară și vor înceta să blocheze tranzacțiile necesare pentru a asigura funcționarea normală a Instituțiile diplomatice ruse”, a adăugat el.

Departamentul Trezoreriei SUA a publicat joi o licență generală, care permite companiilor și persoanelor fizice din SUA să se angajeze în operațiuni financiare necesare pentru a asigura activitatea misiunilor diplomatice ruse. 

Printre altele, departamentul a permis să participe la tranzacțiile necesare pentru plata salariilor și rambursarea cheltuielilor personalului ambasadei ruse. Cu toate acestea, licența nu se aplică tranzacțiilor care implică persoane fizice și instituții financiare ruse aflate pe lista neagră.

Citește și:

Declarații șocante ale ambasadorul Rusiei în SUA: ”Nu începem războiul, ci îi punem capăt. Occidentul va lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”

Potrivit TASS, Guvernul de la Kiev este în proces de orchestrare a unei provocări care implică o bombă murdară sau un incident într-o centrală nucleară, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, într-un articol publicat miercuri.

”Astăzi ne confruntăm cu amenințarea unui dezastru de radiații. Kievul intenționează să comită o provocare prin explodarea unei ”bombe murdare”. Detonarea unui astfel de dispozitiv exploziv radiologic va avea o amploare comparabilă cu o explozie a unei arme nucleare cu randament redus. Unda de explozie va dispersa substanțe radioactive pe o suprafață de până la câteva mii de metri pătrați. Teritoriile contaminate se vor transforma într-o zonă de excludere pentru 30-50 de ani”, a spus ambasadorul într-un articol, postat pe canalul oficial Telegram al ambasadei.

Potrivit acestuia, sarcina de a crea o bombă murdară a fost atribuită a două organizații ucrainene

"Lucrările lor sunt în stadiul final. Kievul are baza de producție necesară, capacitatea științifică și tehnică, precum și stocurile de uraniu -235 și plutoniu -239, care sunt principalele componente ale unei încărcături nucleare", se spune în articol.

"Un scenariu și mai periculos, luat în considerare de Kiev, este o provocare la centralele nucleare situate pe teritoriul controlat de Ucraina. Acest lucru ar putea duce la un accident comparabil cu dezastrele de la Cernobîl și Fukushima din care lumea încă nu s-a recuperat", a adăugat Antonov.

Risc de ciocnire între superputeri nucleare

Ambasadorul rus a continuat spunând că Rusia depune toate eforturile pentru a avertiza comunitatea internațională cu privire la amenințarea care se profilează. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel