SUA acuză Rusia de interferenţă electorală. Au fost sancționate mai multe persoane

foto: Freepik
foto: Freepik

Statele Unite ale Americii au aplicat mai multe sancțiuni, miercuri, pentru ceea ce consideră că sunt eforturi de a influenţa alegerile prezidenţiale americane din 2024.

Astfel, SUA l-au sancţionat miercuri pe redactorul şef al reţelei mass-media de stat ruse RT şi pe alte nouă persoane pentru ceea ce consideră că sunt eforturi de a influenţa alegerile prezidenţiale americane din anul 2024, relatează Reuters.

Acuze că au recrutat în secret influenceri de pe reţele sociale

Departamentul Trezoreriei a declarat că redactorul şef al RT, Margarita Simonovna Simonyan, şi alţi afiliaţi reţelei media ruse au recrutat în secret influenceri de pe reţele sociale pentru a influenţa opinia publică din SUA şi a răspândi mesaje pro-Kremlin.

FBI-ul a solicitat în mod separat permisiunea instanţei de a sechestra 32 de domenii de internet despre care guvernul american a afirmat că sunt implicate în eforturi legate de influenţă străină rău intenţionată, inclusiv încercări de a submina sprijinul public pentru ajutorul acordat de SUA Ucrainei în războiul cu Rusia.

Anunţul survine cu puţin timp înainte ca procurorul general Merrick Garland să se adreseze în cadrul unei reuniuni a Grupului operativ pentru ameninţări electorale al Departamentului de Justiţie al SUA, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel