SUA vin cu un anunț liniștitor după amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare.
SUA nu au văzut „nimic concret” de la anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind armele nucleare.
„Încă monitorizăm și urmărim acest lucru cât de atent putem, având în vedere anunțul președintelui Putin de ieri”, a spus oficialul. „Nu cred că am văzut ceva anume ca urmare a direcției pe care a dat-o.”
„Rămânem calmi și încrezători în propria noastră postură strategică de descurajare a conflictului”, a adăugat oficialul, scrie CNN.
Forțele ruse „provoacă vătămări civile și lovesc ținte civile”, a declarat luni reporterilor un înalt oficial american al apărării, dar nu este clar „dacă este intenționat și direcționat”, a adăugat oficialul.
Duminică, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului de descurajare nucleară să intre în alertă maximă, în condiţiile tensiunilor crescute cu Vestul după ce a invadat Ucraina.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pune în alertă forţele nucleare ale Rusiei din cauza tensiunilor majore cu lumea occidentală în privinţa atacului militar din Ucraina, scrie The Washington Post.
Putin a ordonat comandamentului militar să pună forţele de descurajare nucleară în stare de alertă maximă după declaraţiile agresive ale ţărilor NATO.
"Ţările occidentale nu doar că adoptă acţiuni inamicale împotriva ţării noastre pe plan economic, mă refer la acele sancţiuni pe care le ştie toată lumea, dar, în plus, oficialii de rang înalt din principalele state NATO fac şi declaraţii agresive împotriva ţării noastre. În acest context, îi ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major militar să transpună forţele de disuasiune nuclearăîn modul special de luptă", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţiile RIA Novosti şi Sputnik.
Decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a plasa în alertă capabilităţile de disuasiune nucleară se înscrie într-o schemă de generare a unor ameninţări care nu există, a reacţionat duminică Preşedinţia SUA.
"Acesta este un model pe care l-am observat la Vladimir Putin în cursul acestui conflict, prin care sunt fabricate ameninţări care nu există în scopul justificării unei noi agresiuni. Comunitatea mondială şi poporul american trebuie să privească această situaţie prin această prismă", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de ABC News.
"Am observat acest lucru la Putin în mod repetat. Iar Rusia nu a fost niciodată în vreun pericol din partea NATO sau din partea Ucrainei. Acesta este un model comportamental al preşedintelui Putin", a subliniat Jen Psaki.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News