SUA anunță doborârea unui nou obiect zburător

Fotografie de la Enzo Renz, Pexels
Fotografie de la Enzo Renz, Pexels

Americanii anunță dărâmarea unui nou obiect deasupra lacului Huron.

Armata americană a doborât un nou "obiect" deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite, au anunţat duminică doi parlamentari, cel mai recent obiect zburător misterios care au pus autorităţile din SUA şi Canada în alertă maximă, conform Agerpres.

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, "a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională", a scris pe Twitter reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin, în timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre "un 'obiect (...) scos din funcţiune" deasupra lacului Huron. 

Statele Unite au închis temporar spaţiul aerian deasupra lacului Michigan

Spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de "apărare naţională", a anunţat Autoritatea americană pentru aviaţie civilă (FAA), relatează Reuters şi AFP.

Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi.

Mai târziu, FAA a revenit cu un nou anunţ în care afirmă că a "închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine activităţile Departamentului Apărării". "Spaţiul aerian a fost redeschis", a precizat în final aceeaşi autoritate.

Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare - dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei, care a răspuns că a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie - au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Spaţiul aerian al statului american Montana a fost de asemenea închis temporar, sâmbătă, dar un avion de vânătoare ridicat de la sol pentru a elucida o "anomalie radar" nu a identificat niciun obiect zburător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel