SUA au în vedere restricţii de intrare pentru călătorii venind din China

Statele Unite ale Americii iau în considerare să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, unde autorităţile şi-au relaxat brusc măsurile de combatere a Covid-19.

SUA 'urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (...) pentru a proteja poporul american', au declarat responsabili americani, sub protecţia anonimatului, citând preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia. 

China ar avea un milion de noi infectări zilnice, conform unei estimări din 23 decembrie 2022. Noul val Covid din China provoacă îngrijorare cu privire la răspândirea unor posibile noi variante. O modelare realizată de un institut de cercetare din Londra sugerează că numărul infectărilor zilnice ar depăşi 1 milion.

Ministerul Sănătăţii din China a făcut apel la autorităţile locale pentru a raporta rezultatele analizării mostrelor de virus, cu scopul identificării unor noi tulpini implicate în cel mai recent focar.

Ministerul le-a spus oficialilor din provincii să selecteze trei spitale din 3 oraşe şi să colecteze mostre provenite de la 15 pacienţi infectaţi, de la 10 forme grave şi de la toate decesele în fiecare săptămână. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel