SUA au trimis un crucișător în strâmtoarea Taiwan, ca răspuns la acțiunile Chinei. Reacție furioasă a Beijingului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Marina SUA a trimis o navă prin strâmtoarea Taiwan, după ce China a avut exerciții militare în regiune.

Marina Statelor Unite a trimis, marți, cea de-a doua navă în tot atâtea săptămâni prin strâmtoarea Taiwan, când tensiunile cu China au izbucnit din nou în mările Asiei de Est.

Flota a 7-a SUA a declarat că USS Port Royal, un crucișător cu rachete ghidate de clasă Ticonderoga, a navigat lângă Taiwan „în conformitate cu legislația internațională”.

Marina SUA și aliații săi efectuează patrule regulate pentru libertatea navigației în jurul Taiwanului, o democrație autonomă pe care China o revendică, conform AlJazeera.

CITEȘTE ȘI     -    China, întâlnire de urgență privind invadarea Taiwanului. S-a discutat despre rezistența în fața „sancțiunilor americane“

China acuză SUA că susțin „forțele secesioniste ale independenței Taiwanului”

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a declarat că a urmărit marți crucișătorul american, potrivit presei de stat, și a acuzat SUA că arată susținerea „forțelor secesioniste ale independenței Taiwanului”.

Comandamentul Teatrului de Est a făcut declarații similare la sfârșitul lunii aprilie, după ce Marina SUA a navigat cu o altă navă de război prin strâmtoarea Taiwan.

Exercițiul pare să fie cea mai recentă tatonare cu Beijingul, a spus Michael Mazza, un membru al American Enterprise Institute, deși nu este încă un motiv de îngrijorare.

„Cred că aceste interacțiuni devin noua normalitate – momente frecvente de tensiune oarecum crescută, dar fără a reprezenta ceva periculos”, a spus el pentru Al Jazeera.

Între timp, PLA (Armata Republicii Populare Chineze) a fost angajată în propriile exerciții militare.

Vineri, Beijingul a trimis 18 avioane de război în zona de identificare a apărării antiaeriene a Taiwanului, o zonă de uscat și mare din jurul sudului Chinei și Taiwanului monitorizată de armata Taiwanului (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Războiul din Ucraina a schimbat planurile de invazie a Taiwanului de către China. Se conturează un alt război?

Trump, convins că o 'armă secretă' a Chinei provoca uragane în SUA

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) credea că China deţine un fel de armă secretă cu ajutorul căreia provoca uragane în Statele Unite şi punea constant întrebări în acest sens, mai ales la începutul mandatului său, potrivit unor surse ale Administraţiei sale citate de revista Rolling Stone, relatează miercuri EFE.

În numărul său din luna mai, revista Rolling Stone citează cel puţin trei surse ale Administraţiei Trump (toate anonime) care subliniază că acest subiect a fost recurent de-a lungul anului 2018 şi în cel următor, în asemenea măsură încât echipa sa de la guvernare începuse să glumească pe seama 'pistolului de uragane' (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel