SUA avertizează împotriva escaladării tensiunilor dintre Israel și Hezbollah

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Statele Unite nu doresc ca tensiunile dintre Israel și Hezbollah să crească și mai mult, a declarat Departamentul de Stat al SUA.

Statele Unite nu doresc ca tensiunile dintre Israel și Hezbollah să crească și mai mult, a declarat Departamentul de Stat al SUA.

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al departamentului, Matthew Miller, a declarat că zecile de mii de israelieni din nordul țării se confruntă cu o amenințare reală la adresa securității, care trebuie abordată, iar Washingtonul urmărește o cale diplomatică pentru a rezolva această problemă.

"Nu dorim să vedem niciuna dintre părți escaladând conflictul din nord", a declarat Miller.

"Guvernul Israelului a spus public și ne-a asigurat în privat că dorește să ajungă la o cale diplomatică. Și astfel, asta este ceea ce vom continua să urmărim, iar în cele din urmă asta ar face ca acțiunea militară să nu fie necesară", a mai completat Miller.

Comentariile sale au fost făcute după ce Hezbollah a declarat că a lansat o salvă de rachete asupra unei baze israeliene de supraveghere aeriană, ca răspuns la cel mai profund atac al armatei israeliene pe teritoriul libanez de până acum.

Nu au existat rapoarte imediate cu privire la victimele provocate de rachete, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel