SUA confirmă: Ucraina a rupt prima linie de apărare a rușilor în sud, formată din mine, dinți de dragon și tranșee antitanc

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Generalul Mark Milley, președintele Comitetului întrunit al șefilor Statelor Majore ale SUA, a declarat că forțele ucrainene au spart prima linie majoră de apărare a rușilor din sudul Ucrainei.

„Au rupt prima linie principală de apărare. În această linie defensivă pe care rușii au construit-o în multe luni, există câmpuri de mine, dinți de dragon și tranșee antitanc, și există o matrice complexă de pregătiri defensive. Ucrainenii luptă acum să treacă prin ea și să avanseze mai departe”, a precizat Milley într-un interviu acordat canalului iordanian Al-Mamlaka (publicat pe 25 august), scrie DefenseRomania.

Referindu-se tot la situația operațională din Ucraina, generalul Milley, a declarat că în rândul forțelor ruse există temeri cu privire la o potențială breșă majoră făcută de trupele ucrainene în apărarea rusă, confirmând declarațiile recente ale generalului Zalujnâi – comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene.

Direcția pe care forțele ucrainene au avansat cel mai mult ”este cea a orașului Tokmak, important din punct de vedere strategic”, a specificat Milley, potrivit publicației Unian, care a preluat fragmente din interviu.

Ritmul contraofensivei ucrainene: Este unul lent, dar acest lucru nu surprinde.

Generalul a făcut și unele evaluări privind ritmul contraofensivei ucrainene, caracterizat de majoritatea specialiștiștilor ca fiind unul lent.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel