SUA, Coreea de Sud şi Japonia, schimb de date despre lansările de rachete nord-coreene

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Şefii apărării din SUA, Coreea de Sud şi Japonia au anunţat că un nou sistem de schimb de informaţii în timp real despre lansările de rachete de către Coreea de Nord va începe să funcţioneze.

Cei trei aliaţi consideră că programele de arme nucleare şi de rachete ale Coreei de Nord reprezintă o ameninţare directă şi au convenit deja, în august, asupra schiţelor planului de schimb de date, transmit DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Testele de rachete cu capacitate nucleară efectuate de Coreea de Nord au înregistrat o intensificare semnificativă începând de anul trecut, încălcând astfel rezoluțiile Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Apărării din Seul, secretarul american al Apărării, Austin, împreună cu cei doi omologi ai săi, au convenit să extindă exercițiile militare trilaterale. În același timp, miniștrii apărării au condamnat creșterea cooperării militare dintre Coreea de Nord și Rusia, considerând-o o încălcare a rezoluțiilor ONU, conform unui comunicat emis de Ministerul sud-coreean al Apărării.

Rusia şi Coreea de Nord, aliaţi istorici, fac amândouă obiectul unor sancţiuni internaţionale: Moscova pentru invazia Ucrainei şi Phenianul pentru programele sale de arme nucleare şi de rachete.

Cooperarea dintre Seul și Washington în domeniul apărării s-a intensificat în contextul unui număr record de teste de armament efectuate de Pyongyang în cursul acestui an. De asemenea, guvernul conservator sud-coreean al preşedintelui Yoon Suk Yeol a depus eforturi pentru a îmbunătăţi legăturile tensionate din punct de vedere istoric cu Japonia, fostul conducător colonial al ţării. 

Vezi și: Ce vrea să obțină SUA din întâlnirea dintre Joe Biden și Xi Jinping. Chirieac: Trebuie să facă nişte concesii economice mari

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel