SUA dau asigurări că Israelul încearcă să nu ucidă civili în Gaza. „Nu sunt multe armate moderne care fac asta”

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres

Casa Albă a anunţat că Israelul face tot posibilul pentru a reduce numărul de civili uciși în Gaza.

Casa Albă a anunţat că Israelul face tot posibilul pentru a reduce numărul de victime civile în Gaza, după ce conflictul a fost reluat după o încetare a focului de o săptămână. Declaraţia vine în contextul în care comunitatea internaţională îşi exprimă tot mai mult îngrijorarea pentru protecţia civililor palestinieni, conform Agerpres.

“Am observat că au ţinut cont de mesajele noastre de a încerca să limiteze pierderile în rândul civililor”, a spus pentru ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Israelul atacă cât se poate de precis

El a adăugat că armata israeliană şi-a continuat ofensiva în nordul Gaza “într-un mod mai restrâns şi exact”, precizând că în ultimele două zile, Israelul a postat online o hartă cu locurile unde civilii se pot refugia de lupte.

“Nu sunt multe armate moderne care să facă asta”, a mai afirmat Kirby. “Ei depun eforturi”, a subliniat el.

Israelul a declanşat o operaţiune militară amplă în Fâşia Gaza pentru a distruge gruparea Hamas, care domină acest teritoriu, după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, care a provocat 1.200 de morţi şi luarea a 240 de ostatici.

Autoritățile din Gaza spun că există peste 15.000 de morți

Duminică, Ministerul Sănătăţii din Gaza a raportat că acţiunile militare şi bombardamentele israeliene au cauzat 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

“Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi”, a declarat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, exprimându-şi alarma faţă de imaginile “devastatoare” din Gaza şi solicitând Israelului să “facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel