Statele Unite ale Americii înregistrează un deficit comercial record.
Deficitul comercial al Statelor Unite a atins un nivel-record în noiembrie, în contextul scăderii volumului exporturilor şi creşterii semnificative a importurilor, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, conform agenţiei Reuters.
Deficitul comercial a crescut cu 17,5% în noiembrie, atingând nivelul de 97,8 miliarde de dolari. Astfel, a fost depăşit recordul precedent al deficitului, de 97,0 miliarde de dolari, înregistrat în septembrie.
Exporturile de produse au scăzut cu 2,1% în noiembrie, în timp ce importurile au crescut cu 4,7%.
Economia SUA a înregistrat o creştere de 2,3% în trimestrul al treilea, o scădere a ritmului comparativ cu trimestrele anterioare, însă activităţile economice par să se relanseze în ultimul trimestru, scrie Mediafax.
Preşedintele SUA, Joseph Biden, va discuta, joi, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre o serie de teme internaţionale, inclusiv despre viitoarele negocieri de securitate, anunţă Casa Albă, subliniind că Washingtonul continuă coordonarea cu aliaţii europeni, inclusiv cu România.
"Vor fi abordate o serie de teme, inclusiv viitoarele interacţiuni diplomatice cu Rusia", a declarat miercuri Emily Horne, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate Naţională, o entitate din cadrul Preşedinţiei SUA.
Vladimir Putin a solicitat conversaţia telefonică, iar preşedintele Joseph Biden a acceptat-o, "deoarece crede că, în privinţa Rusiei, nu există nicio altă variantă în afară de dialogul direct de la lider la lider", a precizat oficialul citat.
Emily Horne a subliniat, conform CNN, că "Administraţia Biden continuă să se implice în eforturi diplomatice extinse cu aliaţii şi partenerii europeni, prin consultări şi acţiuni de coordonare asupra unei abordări comune ca reacţie la mobilizarea de efective militare ruse la frontiera Ucrainei". "Preşedintele Biden a vorbit cu lideri din întreaga Europă, iar oficiali din cadrul Administraţiei Biden au avut contacte la nivel multilateral cu Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. De asemenea, au avut numeroase consultări cu omologii europeni, inclusiv cu cei de pe flancul estic, atât bilateral, cât şi în formatul Bucureşti Nouă, precum şi cu Ucraina", a subliniat Emily Horne, conform Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu