SUA elimină vizele pentru Israel

Israelul va intra, săptămâna aceasta, pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu au nevoie de vize pentru a intra în Statele Unite.

Informaţia i-a fost comunicată delegaţiei Israelului la Adunarea Generală ONU de către un oficial american de rang înalt.

Anunţul oficial va fi făcut pe 28 septembrie, cu două zile înaintea datei stabilite iniţial. La începutul acestei luni, palestinienii posesori de paşapoarte americane au primit dreptul de a intra în Israel, din Fâşia Gaza, ca parte a condiţiilor impuse de americani. Un drept asemănător a fost acordat în urmă cu două luni palestinienilor posesori de paşapoarte americane din regiunile Yehuda şi Shomron.

Totuşi, chiar şi după îndeplinirea ultimelor cerinţe oficiale, o cerere a formularului ESTA, care reprezintă confirmarea electronică a scutirii de viză, va fi posibilă după o perioadă de adaptare de cel puţin o lună sau o lună şi jumătate, relatează Rador Radio România. 


România continuă demersurile pentru a scăpa de vizele pentru SUA

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a avut, în urmă cu două luni o întrevedere, la sediul MAI, cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, discuţiile vizând consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state, intensificarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a traficului de droguri şi de persoane, precum şi includerea României în Programul Visa Waiver.

Cătălin Predoiu a arătat progresele înregistrate în acest dosar şi faptul că autorităţile române sunt determinate să continue eforturile de includere a ţării noastre în Program, menţionează sursa citată.

Potrivit MAI, Kathleen Ann Kavalec a reiterat sprijinul pentru atingerea acestui obiectiv important pentru cetăţenii români.

De asemenea, ministrul Predoiu a prezentat obiectivele MAI pentru perioada următoare şi a subliniat demersurile pentru creşterea performanţei structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, mai precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel