SUA: Este „prea devreme pentru a spune” dacă ofensiva de vară a Ucrainei a eșuat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Este prea devreme pentru a spune dacă ofensiva de vară a Ucrainei a eșuat, a declarat șeful armatei americane.

Generalul Mark Milley a vorbit la BBC despre ofensiva de vară a Ucrainei și a spus că este prea devreme pentru a spune dacă aceasta a eșuat, potrivit The Guardian.

„Ofensiva a început acum aproximativ 90 de zile. A mers mai lent decât anticipau planificatorii. Dar aceasta este o diferență între ceea ce Clausewitz numea război pe hârtie și război real.

E vorba de oameni adevărați în vehicule reale care luptă prin câmpuri minate adevărate. Există moarte și distrugere reală și există o fricțiune reală. Și mai rămâne o perioadă rezonabilă de timp, probabil aproximativ 30 până la 45 de zile, până se va strica vremea.

Deci ucrainenii nu au terminat. Această bătălie nu este încheiată. Este prea devreme să spunem cum se va termina. Ucrainenii au obținut cel puțin un succes parțial în ceea ce și-au propus, iar asta este important. Și apoi vor veni ploile. Va deveni foarte noroios.

Va fi foarte greu de manevrat în acel moment și atunci vine și iarna. Apoi, în acel moment, vom vedea unde merg lucrurile. Dar acum, este mult prea devreme pentru a spune că această ofensivă a eșuat sau nu a eșuat.“, a precizat generalul Mark Milley.

CITEȘTE ȘI        -        Estonia susține că Ucraina a spart linia de fortificații Surovikin. Bătălii aprige în Verbove şi Novoprokopivka

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel