SUA felicită alegerea lui Javier Milei în Argentina

FOTO: captura video Twitter @ Dr. Redacted
FOTO: captura video Twitter @ Dr. Redacted

Statele Unite ale Americii îl felicită pe Javier Milei pentru ”victoria sa în alegerile” din Argentina.

Statele Unite ale Amerii ”îl felicită pe preşedintele ales al Argentinei Javier Milei pentru victoria sa în alegerile” de duminică, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken salutând ”participarea puternică şi desfăşurarea paşnică a votului”, notează AFP, citat de Agerpres.

Aceste alegeri sunt ”o dovadă a instituţiilor electorale şi democratice ale Argentinei”, a subliniat Antony Blinken într-un comunicat, adăugând că Statele Unite ”aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu preşedintele ales Milei şi guvernul său asupra priorităţilor comune”.



La rândul său, fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (2019-2022) l-a felicitat duminică pe preşedintele ales al Argentinei Javier Milei şi a declarat că ”speranţa străluceşte din nou” în regiune.

”Felicitări poporului argentinian pentru victoria lui Javier Milei. Speranţa străluceşte din nou în America de Sud”, a scris Bolsonaro pe platforma X (fostă rețea socială Twitter).

Fostul lider de extremă-dreaptă al Braziliei a adăugat că speră că ”vântul bun va ajunge în Statele Unite şi Brazilia”, pentru ca ”cinstea, progresul şi libertatea să revină".

Citește și: Partidul Maiei Sandu, înfrângere la alegerile locale din Republica Moldova. PAS, niciun mandat de primar de municipiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel