SUA - Festivalul anual al bărcilor-dragon de la New York a reunit peste 2.500 de vâslaşi

Peste 2.500 de vâslaşi s-au adunat sâmbătă în Corona Park din Queens, New York, pentru a da startul celei de-a 29-a ediţii a festivalului bărcilor-dragon, cel mai mare eveniment de acest gen din Statele Unite, care se desfăşoară în acest weekend, relatează Xinhua.

Peste 200 de echipe din zona New York s-au alăturat în acest an competiţiei Hong Kong Dragon Boat Festival, care are loc pe parcursul a două zile.

În premieră, festivalul include şi o categorie dedicată femeilor.

La prima ediţie a festivalului, în 1991, au participat doar zece echipe.

Cultura tradiţională chineză este profundă şi sofisticată. Prin urmare, credem că este mai uşor să îi determinăm pe oamenii din alte grupuri etnice să o înveţe prin sport, precum cursele cu bărci, a declarat pentru Xinhua Henry Wan, preşedintele comisiei gazdă a festivalului încă de la inaugurarea acestuia.

Tradiţia curselor cu bărci-dragon este un obicei anual din China ce îl comemorează pe poetul şi politicianul Qu Yuan care s-a înecat în urmă cu peste 2.200 de ani în râul Miluo din centrul Chinei. Potrivit legendei, localnicii au vâslit cât au putut de repede în încercarea de a-l salva pe poet, bătând în tobe şi lovind apa cu vâslele pentru a speria peştii şi dragonii de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel