O fostă asistentă medicală din Statele Unite a primit șapte sentințe pe viață pentru faptele sale.
Conform BBC, fosta asistentă americană a primit cele șapte sentințe consecutive pentru că a ucis pacienții vârstnici dintr-un spital pentru veterani din SUA. Reta Mays era angajată a unității spitalicești din statul Virginia de Vest și a mai primit 20 de ani pentru că a încercat să ucidă un alt veteran.
Femeia a recunoscut înainte să primească sentința că a ucis șapte veterani de război după ce i-a injectat cu insulină, la Centrul Medical Louis A. Johnson din orașul Clarksburg. Judecătorul a descris-o pe Mays, în vârstă de 46 de ani, drept „un monstru de cel mai rău fel”.
„Ești un monstru pe care nimeni nu-l vede când se apropie”, a transmis judecătorul Thomas S. Kleeh, adăugând că nu îi va permite eliberarea pe cauțiune.
Victimele lui Mays aveau între 81 și 96 de ani și au servit pentru Statele Unite ale Americii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sau în Coreea și Vietnam. Procurorii au spus că ea i-a injectat cu insulină fără să fie nevoie, cauzându-le situații hipoglicemice bruște care eventual au dus la moarte.
Norma Shaw, văduva veteranului din forțele aeriene George Shaw, a spus într-un videoclip înregistrat că „devenise un bărbat captiv în propriul corp” după ce Mays l-a injectat cu insulină. Când ulterior a murit, familia a crezut că decesul a survenit din cauze naturale.
„Era totul pentru mine. În sufletul meu, știu că trebuia să o iert pentru ceea ce a făcut, poate că într-o zi o să o fac, dar nu astăzi. Știu că acea judecată va veni într-o zi”, a declarat ea.
Robert Edge Jr., fiul primei victime a lui Mays, Robert Edge Sr., a spus că a lăsat nouă nepoți și 13 strănepoți fără iubirea veteranului.
„Mi-ați ucis tatăl fără motiv sau rațiune”, a transmis el. „În timp ce îmi auziți cuvintele, vreau să le ascultați în minte din nou și din nou până în ziua în care veți muri”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu