SUA îl acuză pe șeful mafiei Yakuza de un presupus trafic de materiale nucleare către Iran

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Takeshi Ebisawa și Somphop Singhasiriau făcut trafic de droguri, arme și materiale nucleare, "mergând până la a oferi uraniu și plutoniu de calitate militară, așteptând pe deplin ca Iranul să le folosească pentru arme nucleare".

Takeshi Ebisawa, în vârstă de 60 de ani, și coacuzatul său Somphop Singhasiri, în vârstă de 61 de ani, au făcut trafic de droguri, arme și materiale nucleare, "mergând până la a oferi uraniu și plutoniu de calitate militară, așteptând pe deplin ca Iranul să le folosească pentru arme nucleare", a declarat Anne Milgram, care conduce Drug Enforcement Administration.

"Acesta este un exemplu extraordinar al depravării traficanților de droguri care operează cu un dispreț total față de viața umană", a spus ea.

Oficialii americani cred că Ebisawa este un lider de rang înalt în cadrul sindicatului transnațional de crimă organizată Yakuza.

"Este înfiorător să ne imaginăm consecințele dacă aceste eforturi ar fi avut succes"

Materialele nucleare au fost transportate din Myanmar în Thailanda către un agent sub acoperire al Drug Enforcement Administration (DEA), care se dădea drept traficant de narcotice și arme și care avea acces la un general iranian, potrivit oficialilor federali.

Materialul nuclear provenea de la un lider neidentificat al unui "grup etnic insurgent" din Myanmar, care a exploatat uraniu în țară.

Procurorul general adjunct Matthew Olsen a declarat: "Este înfiorător să ne imaginăm consecințele dacă aceste eforturi ar fi avut succes."

Cei doi bărbați fuseseră acuzați în 2022 de trafic internațional de stupefiante și de infracțiuni cu arme de foc, în urma unei operațiuni de urmărire a DEA.

Inculpații vor fi aduși joi în fața unui tribunal federal din Manhattan, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel