SUA, în recesiune din 28 iulie 2022. Lorand Soares Szasz: Sper că sunteți pregătiți pentru ce urmează... 5% vor profita

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Criza economică care vine din SUA se alătură altor crize prezente pe continentul european. Avertismentele sunt dintre cele mai crunte. 

”Începând de ieri (de joi, 28 iulie 2022), SUA a intrat (ne)oficial în recesiune! În zona EURO (țările care folosesc moneda euro), inflația a ajuns la 8,9%, cel mai mare procent din istorie. ROBOR a ajuns la 7,97%. Nu a mai fost la acest nivel de 12 ani li cu doar un an în urmă era 1,5%. Sper că sunteți pregătiți pentru ce urmează!” scrie Lorand Soares Szasz, trainer și antreprenor român, pe Facebook. 

În comentarii, el a mai scris: ”Pun pariu că 90% nu știu ce urmează și 5% știu, dar nu știu ce să facă pentru a fi pregătiți! Rămân restul de 5% care vor profita de perioada care urmează. Aceste statistici nu sunt oficiale… e doar un feeling de al meu”.

Conform reacțiilor la alte comentarii, Lorand Soares Szasz spune că ar trebui cel puțin să facem economii și reduceri de cheltuieli, dar și că cei mai afectați vor fi tot cei mai săraci, care nu au nimic. 

Vineri, 29 iulie 2022, ROBOR la 3 luni a ajuns la 7,97%, la 6 luni la 8,08%, la 12 luni la 8,19%. 1 euro este egal cu 1,0194 dolari americani.

Euro a ajuns vineri la 4,9351 lei, după o scădere cu 0,0002 lei, arată cursul BNR, iar dolarul american este raportat la 4,8412 lei, după o scădere cu 0,0097 lei. 

Francul elvețian se menține peste 5 lei: 5,0783 lei, după o creștere cu 0,0188 lei. Lira sterlină este raportată la 5,8793 lei, în urma unei scăderi cu 0,0122 lei. 

Gramul de aur a crescut la 273,8420 lei, cu 1,8470 lei. 

Iată ce să faci cu banii tăi ca să nu îi pierzi

Iată ce scrie investitorul Ben Madadi să faci cu banii tăi ca să nu-i pierzi în perioada următoare: 

”O revenire a piețelor, despre care am mai scris, pare să fie în plină desfășurare. Și cripto este într-un rebound real. Deși părerea mea este că am putea avea, cel mai probabil, câteva luni de piețe mai calme, pe termen mai lung rămân mai degrabă pesimist. Dacă piața o să mai crească, e posibil să fac exit aproape total și să trec pe titluri de stat americane. Cine n-are acces la titluri de stat poate trece pur și simplu la USD. Piețele calme încurajează Fed-ul să crească dobânzile mai cu încredere, și dobânzile după ce cresc, doar ceva grav poate convinge Fed-ul să înceapă să le coboare. O recesiune moderată e puțin probabil să impresioneze Fed-ul când inflația este de 8-9% și dobânda de politică monetară nici la 3%. Iar acest ceva grav n-o să mai fie S&P 500 la 3.600, că deja s-a consumat. Nivelul bursier care ar putea panica Fed-ul cred că este 3.000. Să pariezi pe o scădere a S&P până la 3.000 înseamnă să pariezi pe o recesiune urâtă. Și așa ceva, în acest moment, este complet în afara tuturor indicatorilor macroeconomici. Inflație de 8-9% este incompatibilă cu o recesiune serioasă. Acum există doar niște riscuri, niște idei și niște semne de îngrijorare. Asta nu înseamnă nimic de fapt. Lucrurile se pot duce în orice direcție. Atunci de ce să vinzi și să treci pe randament de doar 3% pe an, cât îți oferă dolarul? Pentru că nu prea merită să-ți asumi riscul ca acele îngrijorări să se materializeze. Cash-ul (sau echivalent cash cum sunt titlurile de stat) acum îți oferă 3% când Fed-ul îți promite inflație de 2% în maxim doi ani. Fed-ul, pentru a-și menține credibilitatea, nu poate pur și simplu să-și ignore ținta și să nu facă nimic. Dacă te iei după ținta declarată a Fed-ului și nu-ți asumi niciun risc, în doi ani nu pierzi nimic din cauza inflației pentru că ea o să fie sub randamentul tău la cash de 3%. Iar eu nu văd cum Fed-ul să poată coborî inflația la 2% fără a cauza o recesiune serioasă. Și cred că Fed-ul se va panica și va renunța la ținta de inflație de 2% dar pentru a se panica are nevoie de motiv. Deocamdată acel motiv de panică nu există. Dar șansele sunt reale că Fed-ul nu se va opri altfel. Și foarte posibil ca motivul de panică să vină din exterior, din cauza statelor "subprime" care nu mai fac față dobânzilor mai mari și dolarului scump. Probabil că n-ar fi nici așa de rău să se facă o curățenie la nivelul datoriilor, dar asta înseamnă multe falimente (și probabil mari) și prin urmare panică, mai mare sau mai mică. Iar acum nu există panică reală și pesimism în piețe, ci doar o mică dezamăgire că îmbogățirea prin a investi, care părea în cărți anul trecut, va dura un pic mai mult timp. Dar drumul acelui "mai mult timp" poate fi unul tare anevoios și stresant, plin de gropi”. 

Citește și: SUA, în recesiune. Chirieac, avertisment: Dacă intră și Germania, România cade în abis. S-a întâmplat în 2008

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel