Urmărește emisiunea live



SUA nu se alătură coaliţiei internaţionale pentru găsirea şi distribuirea unui vaccin anti-Covid-19

SUA au anunţat că nu se vor alătura coaliţiei internaţionale pentru a găsi şi distribui un vaccin anti-Covid în întreaga lume.

Măsura a fost luată din cauza asocierii coaliţiei cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a fost criticată în numeroase rânduri de Administraţia Trump.

Covax, coaliția internațională în care a cărei conducere este și Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îşi propune să achiziţioneze două miliarde de doze de potenţiale vaccinuri anti-Covid de la mai mulţi producători până la sfârşitul anului 2021 şi să le distribuie în întreaga lume.

„Statele Unite vor continua angajamentele cu partenerii noştri internaţionali pentru a ne asigura că vom învinge acest virus, dar nu vom fi constrânşi de organizaţii multilaterale influenţate de corupţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi de China", a declarat Judd Deere, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit Washington Post, secretarul pentru sănătate şi servicii umane, Alex Azar, a avut „interesul de a explora un anumit rol al SUA în Covax, dar a întâmpinat rezistenţă din unele părţi ale Administraţiei”, notează Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat împotriva „naţionalismului vaccinurilor. „Pentru ca lumea să se recupereze mai repede, trebuie să se refacă împreună, pentru că este o lume globalizată: economiile sunt împletite”, a afirmat şeful OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel