SUA nu vor să trimită instructori militari în Ucraina până nu se termină războiul. Un general explică de ce

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Statele Unite nu intenționează să trimită instructori militari în Ucraina și ar face acest lucru doar după încheierea războiului cu Rusia, a declarat luni generalul american de top, după ce Franța a deschis posibilitatea de a trimite trupe pentru a antrena forțele ucrainene, scrie Reuters.

La mai bine de doi ani de la începutul conflictului, rușii avansează încet în estul Ucrainei, profitând de lipsa de personal a ucrainenilor și de întârzierile de luni de zile în livrările de arme din partea Occidentului.

Acest lucru a ridicat întrebări despre ce ar mai putea face Statele Unite și aliații săi, dincolo de a furniza miliarde de dolari în armament și de a oferi informații și antrenament militar forțelor ucrainene din afara țării.

„În acest moment, nu există planuri de a aduce instructori americani în Ucraina,” a declarat generalul Charles Q. Brown, președintele Statului Major Întrunit al SUA, reporterilor.

„Odată ce acest conflict se va încheia și vom fi într-o situație mai bună, bănuiesc că vom putea aduce instructori înapoi,” a adăugat Brown.

Statele Unite aveau aproximativ 150 de instructori militari în Ucraina până când Rusia a invadat țara în februarie 2022.

Președintele francez Emmanuel Macron a deschis în februarie posibilitatea ca națiunile europene să trimită trupe în Ucraina.

De atunci, alți lideri europeni s-au opus public ideii, iar ministrul francez de externe a clarificat comentariile, spunând că Parisul ar putea trimite trupe în Ucraina pentru nevoi specifice, dar nu pentru a lupta în războiul împotriva Rusiei.

Diplomații francezi au declarat că ideea lui Macron a fost de a stârni dezbateri pe această temă, dar nu existau planuri concrete în această direcție.

Brown a vorbit alături de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după o reuniune a susținătorilor militari ai Ucrainei. Atât el, cât și Austin au subliniat necesitatea de a sprijini Kievul, care se confruntă cu o presiune crescândă din partea forțelor ruse în Harkov.

Pentagonul a respins o sugestie din partea fostului înalt oficial al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, către ABC News, ca președintele Joe Biden să renunțe la interdicția Ucrainei de a folosi armament american pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei, de teamă că acest lucru ar putea duce la un conflict direct cu Moscova.

Brown crede că Ucraina nu a folosit sistemele de rachete tactice furnizate de SUA pe teritoriul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel