SUA: Poliţia de frontieră trebuie să aibă suspiciuni temeinice pentru a verifica echipamentele electronice ale călătorilor

Poliţiştii de frontieră trebuie să aibă o suspiciune temeinică pentru a verifica echipamentele electronice ale călătorilor, a decis marţi un tribunal din statul american Massachusetts (nord-estul SUA), decizie salutată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, transmite dpa, scrie Agerpres.

Un număr în creştere de incidente în care au avut loc astfel de verificări fără a exista o bănuială justificată a determinat Uniunea americană pentru libertăţi civile (ACLU) şi Fundaţia Frontiere Electronice (EFF) să formuleze o petiţie.

Decizia instanţei din Massachusetts va garanta că drepturile constituţionale sunt respectate la punctele de trecere a graniţei solicitându-se poliţiştilor de frontieră să aibă o bănuială individuală şi specifică înainte de a putea verifica echipamentele electronice ale călătorilor, au subliniat ACLU şi EFF.

Este o zi mare pentru călători, care acum pot trece frontiera internaţională fără teama că, în absenţa oricărei suspiciuni, guvernul va scotoci prin informaţiile extraordinar de sensibile pe care cu toţi le avem în echipamentele noastre electronice, a afirmat Sophia Cope, avocată a EFF, într-o declaraţie.

La rândul său, Esha Bhandari, avocată a ACLU, a subliniat că decizia judecătorească în cauză indică încă o dată că frontiera nu este un loc fără lege şi că atunci când călătorim nu ne pierdem drepturile ce ţin de intimitate'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel