SUA răspund după declarațiile lui Putin despre utilizarea armei nucleare: Nu există semne

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Casa Albă a asigurat că Statele Unite nu au observat nicio indicație că Rusia ar urmări să folosească arme nucleare în Ucraina, în replică la declarațiile lui Vladimir Putin, relatează AFP.

„Nu am observat niciun motiv pentru a ne schimba poziția nucleară și nici vreo semnificație că Rusia se pregătește să utilizeze arme nucleare în Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un briefing pentru presă, în urma întrebărilor jurnaliștilor cu privire la afirmațiile președintelui rus.

Președintele rus Vladimir Putin a elogiat miercuri arsenalul nuclear al Rusiei, afirmând că acesta este „mai avansat” decât cel al Statelor Unite și subliniind că arsenalul său este mereu „pregătit” pentru un eventual conflict nuclear, informează AFP.

Putin a menționat că Rusia este „pregătită” din punct de vedere tehnic și militar pentru un eventual război nuclear, dar a subliniat că nu a luat în considerare niciodată utilizarea unor astfel de arme în Ucraina.

Afirmațiile președintelui rus au avut loc în contextul în care tensiunile dintre Rusia și Ucraina au atins cote alarmante, iar comunitatea internațională este preocupată de potențialul unui conflict major în regiune, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel