Pentagonul a declarat că Ucraina își ia propriile decizii privind țintele, după ce Kremlinul a acuzat direct Statele Unite pentru un atac asupra Crimeei despre care a spus că a fost efectuat cu rachete ATACMS furnizate de SUA și care a ucis cel puțin patru persoane și a rănit 151.
Războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare confruntare dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962, iar oficialii ruși au declarat că conflictul intră în cea mai periculoasă fază de escaladare de până acum. Dar învinuirea directă a Statelor Unite pentru un atac mortal asupra Crimeei - pe care Rusia a anexat-o în 2014 și pe care acum o consideră teritoriu rusesc, deși majoritatea lumii o consideră parte a Ucrainei - este un pas mai departe, scrie Reuters.
"Ucraina își ia propriile decizii privind țintele și își desfășoară propriile operațiuni militare", a declarat maiorul Charlie Dietz, un purtător de cuvânt al Pentagonului.
Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieți civile a fost o tragedie.
"Aceasta include cu siguranță miile de ucraineni nevinovați care au fost uciși de forțele ruse de când a început acest război rusesc de agresiune", a declarat purtătorul de cuvânt.
Cel puțin doi copii au fost uciși în atacul asupra Sevastopolului de duminică, potrivit oficialilor ruși. O înregistrare video a arătat oameni fugind de pe o plajă de lângă Sevastopol, iar unii dintre răniți au fost transportați pe șezlonguri. Rusia a declarat că Statele Unite au furnizat armele.
Rusia a convocat-o pe ambasadoarea americană Lynne Tracy la Ministerul de Externe, unde a fost acuzată că Washingtonul "duce un război hibrid împotriva Rusiei și a devenit de fapt parte a conflictului". Atacul, i-a spus Rusia lui Tracy, "nu va rămâne nepedepsit. Vor urma cu siguranță măsuri de retorsiune".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News