SUA și Marea Britanie răspund la atacurile rebelilor Houthi și atacă direct în Yemen - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

SUA și Marea Britanie au atacat mai multe ținte din Yemen pentru a răspunde atacurilor lansate de rebelii Houthi.

SUA și Marea Britanie au lovit sâmbătă 18 ținte asupra rebelilor Houthi din Yemen, ca răspuns la o creștere recentă a atacurilor militanților susținuți de Iran asupra navelor din Marea Roșie și Golful Aden.

Bombardamentele s-au concentrat asupra țintelor militare din opt locații din zonele controlate de rebelii Houthi în Yemen, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat. Printre ținte s-au numărat depozite subterane de arme, depozite de rachete, drone și sisteme de apărare aeriană, potrivit comunicatului.

Foto: Agerpres

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că loviturile aeriene au fost menite ”să degradeze și mai mult dronele și lansatoarele rebelilor Houthi folosite pentru atacurile periculoase”.

La începutul acestei săptămâni, purtătorul de cuvânt al rebelilor Houthi a declarat că militanții au doborât o dronă americană și au avariat o navă de marfă britanică, în cele mai recente atacuri împotriva navelor comerciale. ”Nava a suferit daune catastrofale și s-a oprit complet. Ca urmare a avariilor pe care le-a suferit nava, aceasta riscă acum o posibilă scufundare în Golful Aden”, a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor, Yahya Sare'e, pe rețelele de socializare, conform POLITICO.

Peste 30 de atacuri

Rebelii Houthi au lansat peste 30 de atacuri în Marea Roșie, în semn de protest față de războiul Israelului în Gaza.

În replică, forțele militare ale Marii Britanii și ale Statelor Unite au efectuat lovituri aeriene și cu rachete împotriva militanților susținuți de Iran.

Foto: Agerpres

Într-o declarație făcută sâmbătă, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat: ”Vom continua să le spunem clar rebelilor Houthi că vor suporta consecințele dacă nu încetează cu atacurile lor ilegale, care dăunează economiilor din Orientul Mijlociu, provoacă daune mediului și perturbă livrarea de ajutor umanitar în Yemen și în alte țări”.

Într-o declarație, Ministerul iranian de Externe a acuzat SUA și Marea Britanie că ”încearcă să amplifice tensiunile și crizele în regiune”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel