Serviciile secrete americane au acces total la toate informațiile transmise prin Internet, a declarat fondatorul Julian Assange susține că de fiecare dată când ne actualizăm statutul din rețeaua socială sau scriem mesaje prietenilor, îi denunțăm. Chiar dacă noi nu ne mai amintim ce am gândit cu un an în urmă, trei luni sau două zile, Google ştie, "iar dacă știe Google înseamnă că știe și Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA)", a declarat Julian Assange într-un interviu acordat de la Ambasada Ecuadorului din Londra. Fondatorul WikiLeaks s-a refugiat acum mai bine de jumătate de an în Ecuador, pentru a evita extrădarea în Suedia, care la rândul său l-ar putea extrăda în SUA. Aici riscă să fie condamnat la moarte după publicarea unor documente americane secrete prin intermediul WikiLeaks.
Potrivit lui Julian Assange, rețeaua de socializare Facebook este visul oricăror servicii secrete, având în vedere bogăţia resurselor informaţionale care circulă în rețea. "Administratorii nu au dorit la început să coopereze de bună voie cu agenţi ai guvernului american, dar mai târziu şi-au dat acordul. Facebook ne încurajează să ne împărtăşim gândurile cu prietenii, dar în realitate aceasta înseamnă să vă împărtăşiţi gândurile atât prietenilor, cât şi agenţii federali", a adăugat australianul.
Spionajul electronic ar putea fi stopat doar dând dovadă de voință politică, consideră Assange, însă nu toate țările sunt dispuse să renunțe la serviciile de acest tip.
Recent, preşedintele american Barack Obama a semnat directiva Nr. 20 privind securitatea cibernetică, care prevede o gamă largă de activităţi standard pentru agenţiile federale privind combaterea ameninţărilor din spaţiul cibernetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News