SUA spun că Israelul a fost de acord cu încetarea focului în Gaza timp de 6 săptămâni

Agerpres
Agerpres

Israelul a aprobat, în esență, un cadru al unui acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor din Gaza. Rămâne ca Hamas să fie de acord cu acesta, a declarat sâmbătă un înalt oficial al administrației americane, cu o zi înainte ca discuțiile pentru a ajunge la un acord să fie reluate în Egipt.

Mediatorii internaționali au lucrat de săptămâni întregi pentru a negocia un acord pentru a întrerupe luptele înainte de începerea Ramadanului, în jurul datei de 10 martie. Un acord ar putea, de asemenea, să permită ajutorului să ajungă la sute de mii de palestinieni din nordul Gazei, scrie AP.

Israelienii „au acceptat mai mult sau mai puțin” propunerea, care include încetarea focului timp de șase săptămâni, precum și eliberarea de către Hamas a ostaticilor considerați vulnerabili, care include bolnavi, răniți, bătrâni și femei, a spus oficialul.

„În acest moment, mingea se află în terenul Hamas și continuăm să facem acest lucru cât de puternic putem”, a spus oficialul, vorbind sub protecția anonimatului conform regulilor de bază stabilite de Casa Albă.

Oficialii din Israel și din Hamas nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Un înalt oficial egiptean a declarat că Egiptul și Qatarul vor primi un răspuns de la Hamas în timpul discuțiilor de la Cairo programate să înceapă duminică. Oficialul a vorbit sub protecția anonimatului, deoarece nu era autorizat public să discute despre subiecte sensibile.

Discuțiile au loc pe fondul criticilor din ce în ce mai mari pentru disperarea a sute de mii de oameni care se luptă să supraviețuiască în nordul Gazei, care a suportat greul conflictului care a început când gruparea militantă Hamas a atacat sudul Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane, majoritatea civili, și capturând aproximativ 250 de ostatici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel