SUA spun că Ucraina ar putea eșua în obiectivul cheie al contraofensivei

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Unul dintre obiectivele principale ale mult-așteptatei contraofensive a Ucrainei a fost recucerirea orașului Melitopol, din sud.

Melitopolul adăpostea înaintea de invazia rusă din februarie 2022 aproximativ 150.000 de oameni, conform Sky News.

Orașul este localizat aproape de Marea Azov și aproape la jumătatea distanței dintre două orașe critice - Herson și Mariupol - fapt ce îi conferă o importanță strategică uriașă.

Dar, după un progres relativ lent într-o contraofensivă de trei luni, oficialii americani sunt sceptici că Ucraina va reuși să recucerească acest punct strategic.

Vorbind sub condiția anonimatului, un oficial american a declarat pentru Washington Post că este puțin probabil ca forțele ucrainene să ajungă la Melitopol, citând un raport de informații.

Oficialul a adăugat că, în ciuda raportului și a progresului limitat către Melitopol, Washingtonul creda că este încă posibil să schimbe perspectiva privind recucerirea Melitopolului.

Ucraina se îndreaptă cu pași lenți spre Marea Azov. Recucerirea săptămâna aceasta a micului sat Urozhaine a fost trâmbițată de mass media - dar adevărul este că aceasta a fost prima așezare pe care Ucraina a recucerit-o în ultimele 20 de zile. În plus, armata ucraineană se află încă la peste 144 de kilometri de Melitopol.

CITEȘTE ȘI        -        În timp ce Ucraina face mici progrese în sud, Rusia forțează recucerirea Kupiansk, în est, eliberat de forțele Kievului anul trecut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel