SUA sunt pregătite să trimită un al doilea portavion în apropierea Israelului (Casa Albă)

foto Pixabay
foto Pixabay

Statele Unite ale Americii, care au trimis deja un grup aeronaval în apropierea Israelului, sunt pregătite să trimită, 'dacă este necesar', un al doilea în scopuri de descurajare, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP. 

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, a precizat că era prevăzut de mult timp, înainte de atacurile Hamas, ca un alt portavion american să navigheze spre Mediterană şi a indicat că această navă ar putea, dacă va fi nevoie, să se deplaseze în Estul Mediteranei pentru a se alătura USS Gerald R. Ford, cea mai mare navă de război din lume care se află deja în regiune.

Autorităţile americane 'cooperează activ' cu Israelul şi Egiptul pentru a le permite civililor să părăsească Gaza, a precizat el. 'Civilii nu sunt responsabili pentru ceea ce a facut Hamas', a indicat John Kirby.

Citește și - Bogdan Chirieac: Planul Hannibal, în contextul războiului Israel - Hamas, o operațiune extrem de cinică, dar este în disperare de cauză

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce presupune Planul Hannibal în contextul războiului Israel - Hamas.

'Astăzi, Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în care a spus că este o axă Teheran - Moscova și poate Beijing. Este declarația domniei sale. Nu excludem ca Moscova să fi ajutat Teheranul și, implicit, Hamas pentru această operațiune militară foarte complexă. Deci, nu este un șir de atentate, cum s-a întâmplat până acum, nu!', a spus Bogdan Chirieac.

'Este o operațiune militară, iar Israel, abia după 60 de ore, a reușit să își elibereze propriul teritoriu. 60 de ore după declanșarea atacului. Nu s-a mai petrecut așa ceva. Prin  urmare, aici este o organizare de atac clar statală. Sunt actori derivați din războiul din Ucraina și anume acest tandem foarte puternic Rusia - Iran. Să vedem ce se va întâmpla în continuare. Lucruri bune nu au cum să urmeze.', a declarat Bogdan Chirieac. Vezi continuarea aici!

Citește și - Erdogan anunță că Turcia va trimite ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Citește și - Reuters: Incidente în nordul Israelului. Update: Țara anunță că se pregătește pentru un război pe două fronturi / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel