SUA: T-Mobile, victima unui atac cibernetic uriaș. 40 milioane de clienți au fost afectați

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

T-Mobile anunță că a fost victima unui atac cibernetic extrem de sofisticat.

Peste 40 de milioane de clienți T-Mobile din Statele Unite au fost loviți de o breșă de informații, conform BBC. Compania a recunoscut problema și a dat vina pe „un atac cibernetic foarte sofisticat”, adăugând că „face pașii imediat necesari pentru a-i proteja pe cei care ar putea fi puși în pericol”.

Firma T-Mobile mai spune că în timp ce criminalii au furat informații personale ale clienților, detaliile financiare nu au fost făcute publice. Breșa de securitate a devenit vizibilă doar după ce weekendul trecut s-a descoperit că hackerii încercau să vândă online o bază de date uriașă cu informațiile clienților. Luni ar fi fost momentul în care criminalii au accesat sistemele companiei.

Ce spune compania

„La finalul săptămânii trecute, am fost informați despre o discuție de pe un forum online care spunea că un criminal a compromis sistemele T-Mobile”, se arată într-un comunicat. „Am început imediat o investigație exhaustivă pentru a afla adevărul și am adus experți în securitate renumiți pe plan mondial pentru a ne ajuta să analizăm”.

„Apoi, am localizat și închis imediat punctul de acces despre care credem că a fost folosit ilegal pentru a pătrunde în serverele noastre”, mai transmite T-Mobile. Compania spune că investigațiile au identificat 7,8 milioane de clienți abonați ale căror date au fost furate, dar și 40 de milioane de înregistrări ale unor foști sau viitori clienți care au aplicat în trecut pentru credit.

Aproape un milion clienți prepaid au fost afectați

Numele, numerele de telefon și PIN-urile de cont ce aparțin aproape unui milion de clienți prepaid au fost expuse, iar compania a resetat toate PIN-urile conturilor pentru a-i proteja pe utilizatori. Însă, niciun număr de telefon, PIN, parolă sau informații financiare ce aparțineau clienților sau potențialilor clienți nu au fost compromise.

„Luăm foarte în serios protecția utilizatorilor și vom continua să lucrăm din greu în această investigație pentru a ne asigura că avem grijă de clienți după acest atac malițios”, mai spune T-Mobile. „În timp ce investigația noastră este în desfășurare, am vrut să distribuim aceste informații preliminarii chiar dacă s-ar putea să mai aflăm lucruri care ar schimba sau amplifica ceea ce știm”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel