SUA, teste COVID-19 la domiciliu, fără prescripție medicală

Foto: Agerpress
Foto: Agerpress

Statele Unite ale Americii au autorizat comercializarea fără prescripție medicală a testului de coronavirus. Acesta indică prezența în organism a COVID-19 în aproximativ 20 de minute.

Agenţia SUA pentru Medicamente (FDA) a anunţat că autorizează comercializarea în Statele Unite a primului test Covid-19 la domiciliu fără prescripţie medicală. Testul poate indica prezenţa virusului în 20 de minute şi va fi vândut cu aproximativ 30 de dolari, au anunţat oficialii americani.

Şeful FDA, Stephen Hahn, a catalogat autorizarea acestuia drept un „pas major” în lupta împotriva Covid-19. Testul este fabricat de compania californiană Ellume, care promite că va lansa pe piaţă trei milioane de unităţi în ianuarie şi apoi alte câteva milioane în următoarele luni. Este vorba de un test antigen.

Potrivit FDA, testul Ellume are o rată de succes de 96% pentru probele pozitive şi 100% pentru probele negative la persoanele cu simptome. Rezultatele sunt disponibile în aproximativ douăzeci de minute şi sunt date printr-o aplicaţie, care solicită utilizatorilor codul poştal şi data naşterii pentru a transmite datele autorităţilor de sănătate publică. Furnizarea numelui şi a adresei de e-mail este opţională, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel