SUA trimit al doilea portavion în Mediterana

USS Eisenhower Foto: Facebook
USS Eisenhower Foto: Facebook

Statele Unite vor trimite al doilea portavion în estul Mării Mediterane 'pentru a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort de extindere a acestui război în urma atacului Hamas', a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de AFP. 

USS Eisenhower şi navele sale de escortă se vor alătura primului portavion desfăşurat în regiune în urma atacului sângeros al Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie, semnalând 'angajamentul neclintit al Washingtonului faţă de securitatea Israelului şi hotărârea noastră de a descuraja orice actor statal sau non-statal care încearcă să escaladeze acest război', a adăugat Lloyd Austin într-un comunicat.

În urma atacului lansat de mişcarea palestiniană Hamas asupra Israelului, secretarul american al Apărării a marţi anunţat că SUA vor muta mai aproape de Israel un grup naval, ce include portavionul USS Gerald R. Ford, potrivit Agerpres.

Vezi și: Se afundă și Marile Puteri în nisipurile Orientului Mijlociu? Chirieac: Orice ființă umană care nu are mintea rătăcită nu poate să fie de acord cu ce au săvârșit Hamas în Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel