SUA vor să scoată Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU, Linda Thomas-Greenfield
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU, Linda Thomas-Greenfield

Statele Unite ale Americii vor face apel la Adunarea Generală a ONU cu o cerere de excludere a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Acest lucru a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unui discurs la București.

"Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului este o farsă. Și este greșită, așa că credem că este timpul ca Adunarea Generală a ONU să voteze pentru eliminarea acestora", a spus ea.

Declarația a fost făcută după ce din Bucha eliberată au început să sosească fotografii și materiale video, care depun mărturie despre masacrele de civili de către invadatorii ruși.

„Mesajul meu către cele 140 de țări care s-au unit cu curaj este următorul: imaginile de la Bucha și devastările din Ucraina cer acum să ne susținem cuvintele cu acțiuni”, a spus Thomas-Greenfield.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului nu poate lua decizii obligatorii din punct de vedere juridic, dar deciziile sale poartă un mesaj politic important și pot autoriza investigații.

O majoritate de două treimi din cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU de la New York ar putea îndepărta Rusia din consiliu pentru comiterea persistentă de încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului.

Atrocitățile armatei ruse la Bucha

După cum a raportat UNIAN, la 1 aprilie, primarul municipiului Bucha, Anatoli Fedoruk, a declarat că  Forțele Armate ale Ucrainei i-au expulzat pe ocupanții ruși.

Retrăgându-se, au minat structuri civile, facilități de infrastructură și unele zone din așezarea. 

Pe străzile orașului  au fost găsite cadavre ale unor civili morți  cu mâinile legate . S-a dovedit că soldații ruși au violat, abuzat și torturat oameni.

Președintele Volodymyr  Zelensky a spus că ucigașii, călăii , violatorii și jefuitorii care se numesc armata merită doar moartea după ceea ce au făcut.

În același timp, Moscova neagă implicarea trupelor sale în crime de război împotriva civililor din orașele ucrainene capturate de Federația Rusă.

Comandamentul militar rus numește informațiile despre tortura, violul și uciderea ucrainenilor din Bucha drept  „provocare”. Potrivit Kremlinului, aceste crime au fost comise de „neonazişti”.

Lumea a condamnat acțiunile armatei ruse în Ucraina, liderii europeni au promis o pedeapsă corectă pentru planificatori și executanți.

Informațiile publicate despre atrocitățile Federației Ruse în Ucraina au determinat Uniunea Europeană să își reconsidere  atitudinea față de embargoul asupra resurselor energetice  din țara agresoră. Și președintele polonez Andrzej Duda a cerut ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie furnizate de mai multe arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel