SUA vor sancționa producătorii chinezi de semiconductori

Fotografie de la RF._.studio/ Pexels
Fotografie de la RF._.studio/ Pexels

Noile sancțiuni anunțate de SUA vizează 30 de noi întreprinderi chineze, inclusiv mari producători de semiconductori.

Guvernul SUA intenționează să impună noi restricții în această săptămână, restricții care vizează peste 30 de întreprinderi chineze, prin plasarea lor pe lista neagră a Ministerului american al Comerțului.

Procedând astfel, producătorii sancționați vor fi împiedicați să achiziționeze componente din SUA, a informat miercuri publicația Bloomberg, citată de Almayadeen.

Raportul Bloomberg a precizat că întreprinderile chineze sancționate pot achiziționa componente fabricate în SUA numai după obținerea unei autorizații speciale de export de la Departamentul de Comerț al SUA.

Reacțiile Chinei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat că guvernul SUA a ”politizat și a armat cooperarea economică”.

China a depus un dosar la Organizația Mondială a Comerțului, atacând sancțiunile americane referitoare la exportul microcipurilor. Oficialii chinezi au mai declarat că această decizie luată de SUA alimentează și mai mult războiul tehnologic dintre Washington și Beijing. 

Luni, Ministerul de Comerț al Chinei a declarat că plângerea sa în cadrul OMC este o măsură legală și necesară pentru a-și apăra ”drepturile și interesele legitime”.

În octombrie, Departamentul de Comerț al SUA a introdus sancțiuni împotriva Chinei, punând obstacole în calea Beijingului de a cumpăra sau dezvolta semiconductori avansați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel