Ți-e dor de gustul deliciosului Șuberek? Ei bine, această rețetă este fix ce îți lipsea. Iată cum se prepară.
Ingrediente
piper
unt topit
2 ouă plus un gălbenuş
100 g caşcaval ras
400 g brânză feta
1 legătură pătrunjel
1 pachet foi de plăcintă
un pic de lapte
Vezi și: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!
Șuberek dobrogean, rețeta originală. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
Șuberek dobrogean, rețeta originală. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.
Vezi și: Care este diferența dintre zahărul brun, zahărul alb și zahărul brut
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu