Submarin dispărut - un avion canadian a detectat sunete subacvatice. Operațiune de salvare contracronometru: Mai au oxigen până joi dimineață

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Au fost detectate sunete de pe submarinul dispărut în drum spre Titanic. La bordul submarinului se află exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, dar și deținătorul submarinului, Stockton Rush, precum și alți turiști care au plătit câte 250.000 de euro pentru experiență. Vorbim despre miliardarul britanic Hamish Harding, dar și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman. 

Cei cinci au plecat duminică pentru vizitarea epavei Titanicului, la bordul submarinului Titan. Titanicul se află la 4.000 de metri adâncime, iar exploratorul se pare că nu era la prima experiență. Paul-Henri Nargeolet ar fi făcut nu mai puțin de 35 de ”excursii” spre Titanic până acum, scrie NYTimes. 

În căutarea submarinului sunt forțe ale armatei americane, sprijinite de Franța și Canada. De altfel, un avion canadian a fost cel care a detectat sunete subacvatice în Atlanticul de Nord, conform anunțului făcut de Gărzile de Coastă americane. 

”Un avion P-3 canadian a detectat sunete subacvatice în zona de căutare. Drept urmare, operaţiunile ROV (vehicul operat de la distanţă) au fost relocate pentru a se încerca să se afle originea zgomotelor. Căutările ROV au dat rezultate negative, însă ele continuă”, au precizat Gărzile de Coastă americane pe contul lor oficial de Twitter, într-un comunicat, notează Agerpres. 

"În plus, datele obţinute de aeronava P-3 au fost partajate cu experţii Marinei SUA pentru analize suplimentare care vor fi luate în considerare în planurile viitoare de căutare", se mai arată în comunicat.

Potrivit revistei Rolling Stone, un avion P8 canadian "a detectat sunete de bubuituri în acest sector la fiecare 30 de minute. Patru ore mai târziu, un alt sonar a fost desfăşurat şi bubuituri s-au auzit în continuare", a relatat revista Rolling Stone. CNN, citând un document intern al guvernului SUA, a raportat, de asemenea, zgomote fără a preciza când au fost detectate.

Operațiunea de salvare este contra cronometru pentru că nava ar putea rămâne fără oxigen, în cele mai bune circumstanțe până joi dimineață. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel