Submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului. Ofițerul de marină Adrian Mihălcioiu (SLN) a spus care sunt scenariile posibile

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor din România (SLN), a spus care sunt scenariile de luat în calcul în legătură cu submersibilul dispărut în apropierea epavei Titanicului.

Publicitate

Garda de Coastă a SUA și alte echipaje de căutare și salvare acoperă zona din Atlantic în căutarea submersibilului, numit Titan, care a dispărut duminică cu cinci persoane la bord, conform Sky News.

Salvatorii și-au extins căutarea în ape mai adânci în căutarea submersibilului care a dispărut în apropierea epavei Titanicului.

Cele cinci persoane de la bord sunt miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman, directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush, și pilotul francez de submersibil Paul-Henri Nargeolet.

Submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului. Ce spune Adrian Mihălcioiu, președintele SLN

Ofițerul Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor din România (SLN), a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus care sunt scenariile de luat în calcul în legătură cu dispariția submersibilului Titan.

„Rezervele de aer sunt limitate, submersibilul s-a scufundat la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri (4 kilometri), unde niciun submarin militar nu poate ajunge. De asemenea trebuie menționat că această ambarcațiune nu avea aprobare de la vreo autoritate guvernamentală sau de la vreo administrație.

Era o navă prototip și de aici putem să tragem concluzii. Scenariile sunt următoarele.

1. Fie s-a întrerupt comunicarea, iar submersibilul este în regulă și s-ar putea să-l vedem la suprafață în curând. Acesta ar fi cel mai optimist scenariu.

2. Fie s-a agățat undeva de epavă și ei sunt acolo agățați.

3. Fie s-a întâmplat ceva pe fundul oceanului. Mă gândesc la o falie care i-ar fi putut destabiliza.

Cert este că și dacă puteau să iasă din submarin, nu aveau vreo șansă. Acolo, presiunile sunt enorm de mari și, practic, se moare instantaneu.

Rezerva de oxigen este de 60 de ore. Există un perimetru de survolaj, iar avioanele vor căuta în aceste zone pe care le au, calculând foarte precis viteza vântului, viteza curentului și tot ce înseamnă mișcări ale oceanului“, a spus, la Antena 3 CNN, Adrian Mihălcioiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel