PSD este acuzat, în spațiul public, de Opoziție, de președinte, de specialiști că a crescut subvențiile pentru partide.
Subvențiile au crescut, dar nu numai pentru PSD, ci pentru partide, pentru toate partidele, de șase ori în 2018 față de 2017. Vina se pare că e aruncată în curtea PSD. Discuțiile sunt aprinse, câteodată de breaking news, deși subiectul nu este nou și nici o surpriză pentru nimeni.
În ceea ce privește această finanțare a partidelor, niciun partid nu a obiectat, nu s-a ridicat împotriva legii. Nici președintele Klaus Iohannis n-a avut nimic de spus. A semnat, în schimb, legea prin care a crescut subvențiile partidelor.
Klaus Iohannis însă nu mai recunoaște, subliniază antifakenews.ro, care adaugă că ”asta doar pentru a arunca un nor de praf în ochii românilor și pentru a-i convinge că PSD „arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale". Minciuna lui Iohannis are însă picioare scurte pentru că o analiză succintă a legii finanțării partidelor arată că exact Iohannis a fost cel care a promulgat în ianuarie 2018 legea finanțării partidelor prin care suma alocată de la buget partidelor politice să fie de minimum 0,01 și maximum 0,04 % din PIB.”
Sursa citată mai adaugă că: ”Mai mult, PNL a propus prin fostul său președinte Alina Gorghiu ca suma alocată unui partid să poată fi majorată nu proporțional, ci dublată în raport cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei, amendament care a trecut și fost inclus în lege. Cât despre vina PSD, singurul care a cerut modificarea calculului subvenţiei este Marian Neacşu, fugit acum la Pro România. Iar la îndemnul acestuia pe amendamentul respectiv şi-a pus semnătura senatorul Marian Pavel.”
Prin urmare, toate partidele primesc subvenția direct proporțional cu rezultatul de la alegeri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News