Sucurile naturale reprezintă oricând o variantă mai bună decât băuturile răcoritoare din comerț, mai ales dacă ai copii. Așadar, astăzi îți recomandăm o rețetă numai bună, pentru care ne vei mulțumi la iarnă. Iată cum se prepară deliciosul suc de mere care îți va îmbogăți cămara anul acesta.
De ce ai nevoie:
- mere
- sticle sterilizate
- dopuri sterilizate
Cum se prepară
Spălați bine merele. Curățați de impurități sau părțile stricate. Dați merele la storcător, iar sucul obținut îl puneți într-o oală încăpătoare. Puneți oala pe aragaz la foc mediu. Aduceți sucul până la punctul de fierbere.
Umpleți sticlele și închideți-le etanș. Lăsați-le sub pătură până se răcesc complet. Păstrați sticlele la loc răcoros și întunecat. Închideți bine sticlele cu dop! În caz contrar, sucul va dezvolta o ciupercă deasupra, potrivit bucataras.ro. Sticla deschisă se va păstra la rece 3-4 zile.
Se păstrează foarte bine la loc răcoros, până în primăvară târziu. Dintr-un kg de mere rezultă aproximativ o sticlă de 750 g de suc.
BONUS: Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
Ingrediente:
6 mere mari
200 g zahăr
4 ouă
200 g făină
1 plic praf de copt (10 g)
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
100 ml lapte
100 ml ulei
un praf de sare
zahăr pudră pentru decor (opțional)
Cum se prepară
Curăță merele de coajă și taie-le felii subțiri. Pune feliile de mere într-un bol și presară deasupra scorțișoara. Amestecă bine pentru a acoperi toate feliile de mere.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase și de culoare deschisă. Adaugă treptat uleiul și laptele, amestecând continuu. Într-un alt bol amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Încorporează amestecul de făină în compoziția de ouă, zahăr, ulei și lapte, amestecând ușor până obții un aluat omogen. Adaugă esența de vanilie și amestecă bine.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă de copt (aproximativ 25x35 cm) cu unt sau tapetează-o cu hârtie de copt. Toarnă jumătate din aluat în tavă și nivelează. Aranjează feliile de mere deasupra aluatului într-un strat uniform. Toarnă restul de aluat peste mere și nivelează din nou. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace plăcinta timp de 40-45 de minute sau până devine aurie și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul plăcintei trebuie să iasă curată).
Lasă plăcinta să se răcească în tavă, apoi porționeaz-o în pătrate. Dacă dorești, poți presăra zahăr pudră deasupra înainte de servire.
Mărul și beneficiile pentru sănătate
Merele sunt bogate în nutrienți, inclusiv fibre, vitamine și minerale. Astfel, un măr de mărime medie conține 95 de calorii, 25 grame de carbohidrați și 4,5 grame de fibre, De asemenea, conține 9% din necesarul zilnic de vitamina C, precum și 4% din cel de potasiu, unul dintre electroliții necesari pentru menținerea hidratării organismului.
În special vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a neutraliza compușii dăunători cunoscuți sub numele de radicali liberi și protejează împotriva bolilor. Merele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți precum quercetina, acidul cafeic și epicatechina.Citește mai mult>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu